Քաշիկա
Վերցնել 1 կգ յուղոտ միս, 1 կգ ձավար, աղ: Կաթսայի մեջ շերտ առ շերտ դասավորել ծեծած, տաք ջրով թրջած ցորենն ու մսի կտորները: Կերակուրը եփել ջեռոցում կամ թոնրում: Ավանդույթի համաձայն տոնական ճաշը եփել են առանց խառնելու, որպեսզի տարին անցնի առանց խառնակությունների:
Մշոշ
Վերցնել 2 բաժակ ոսպ, 1/3 բաժակ ծիրանաչիր, 1/3 բաժակ սալորաչիր, 1/3 բաժակ ընկույզ, 2 ճաշի գդալ յուղ, 2 գլուխ սոխ, կանաչի, աղ: Ոսպը խաշել, ավելացնել մանրացրած չրեղենը և սոխառածը: Մատուցելիս խառնել մանրացրած կանաչին:
Ղափամա
Վերցնել միջին չափի մեկ դդում, 1 բաժակ բրինձ, 1 բաժակ չիր, 1 բաժակ ընկույզ, 2 ճաշի գդալ յուղ, դարչին, բահար, աղ:
Դդումի գլխամասը կտրել կափարիչի ձևով: Մաքրել, հեռացնել միջուկը: Չիրն ու ընկույզը մանրացնել և լցնել յուղի մեջ: Վերջինիս ավելացնել նաև դարչինով ու բահարով համեմած բրինձը: Զանգվածը տեղավորել դդումի մեջ և լցնել այնքան ջուր որ այն ծածկի: Դդումի բերանը ծածկել իր իսկ կափարիչով և դնել ջեռոցի մեջ մարմանդ կրակով եփվելու այնքան, մինչև որ ջուրը լրիվ ներծծվի:
ՈՒլի խորովու
Հաճարի ձավարը թրջել աղաջրի մեջ, մաղով քամել, լցնել յուղով պատած կավե ամանի մեջ` վրան ավելացնելով ջուր: (Մեկ բաժակ ձավարին` երկու բաժակ ջուր): Ձավարով լցված ամանը դնել տաք թոնիրը` վրան կախել ուլը և թողնել խորովվի: Խորոված ուլը կտրտել, դնել սկուտեղի մեջ և զարդարել մաղադանոսով: Ձավարը մատուցել առանձին` վրան լցնելով սոխառած:
Առաջարկը` Հասմիկ ԳԵՎՈՐԳՅԱՆԻ